Majutus, toitlustus ja turism

Avaldatud: 05.02.2019

Uuringu prognoosi kehtivus: 2018–2025

Koostaja(d): Ingrid Lepik, Mare Uiboupin

Sildid: majutus, toitlustus, turism

Prognoos käsitleb majutust, toidu ja joogi serveerimist, reisibüroode ja reisikorraldajate tegevust, reserveerimisega seotud tegevusi ning nõupidamiste ja messide korraldamist.

Valdkonna ettevõtetes töötab ligi 28 000 töötajat, neist enim toitlustuses (66%).

Analüüsi tulemuseks on tööturu koolitustellimus, mis põhineb hinnangutel valdkonda mõjutavate trendide, majandusliku seisundi, tööjõu- ja oskuste vajaduse kohta ning tööjõunõudluse ja koolituspakkumise võrdlusel.

Majutus, toitlustus ja turismi uuringu eksperdikogusse kuuluvad ettevõtete, erialaliitude ja erialast haridust pakkuvate koolide ning riigiasutuste esindajad.

Nendeks on: Aire Toffer (Eesti Spaaliit), Aivar Ruukel (MTÜ Soomaa Turism), Allan Padar (Haridus- ja Teadusministeerium), Allan Vainu (Teie Kelner OÜ), Anne Mäe (Tallinna Teeninduskool), Anneli Kana (Eesti Maaturism MTÜ), Annika Anton (Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium), Argo Koppa (Carmen Grupp), Enna Kallasvee (Haapsalu Kutsehariduskeskus), Helle Gern (EAS Turismiarenduskeskus), Indrek Kivisalu (Foodstudio OÜ), Kairi Luur (Estravel AS), Krista Tuulik (AS Tallink Grupp), Külli All (Haridus- ja Teadusministeerium), Maarika Liivamägi (Eesti Hotellide ja Restoranide Liit), Margit Kikas (Eesti Baarmenide Assotsiatsioon), Mariann Lugus (Eesti Turismifirmade Liit), Monika Sooneste ( Eesti Giidide Liit), Reeda Tuula (Tallinna Ülikool), Rudolf Visnapuu (Eesti Peakokkade Ühendus), Sirje Rekkor (Eesti Turismihariduse Liit), Tiina Ardel (Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool), Tiina Viin (TÜ Pärnu Kolledž), Ülle Parbo (SA Innove).

Terviktekst

Lae alla

Lühiaruanne

Lae alla

Olulisemad tulemused

Lae alla

COVID-19 eriuuring: majutus, toitlustus ja turism

Lae alla

Majutus, toitlustus ja turism infograafika