Prognoos käsitleb majutust, toidu ja joogi serveerimist, reisibüroode ja reisikorraldajate tegevust, reserveerimisega seotud tegevusi ning nõupidamiste ja messide korraldamist.
Valdkonna ettevõtetes töötab ligi 28 000 töötajat, neist enim toitlustuses (66%).
Analüüsi tulemuseks on tööturu koolitustellimus, mis põhineb hinnangutel valdkonda mõjutavate trendide, majandusliku seisundi, tööjõu- ja oskuste vajaduse kohta ning tööjõunõudluse ja koolituspakkumise võrdlusel.
Majutus, toitlustus ja turismi uuringu eksperdikogusse kuuluvad ettevõtete, erialaliitude ja erialast haridust pakkuvate koolide ning riigiasutuste esindajad.
Nendeks on: Aire Toffer (Eesti Spaaliit), Aivar Ruukel (MTÜ Soomaa Turism), Allan Padar (Haridus- ja Teadusministeerium), Allan Vainu (Teie Kelner OÜ), Anne Mäe (Tallinna Teeninduskool), Anneli Kana (Eesti Maaturism MTÜ), Annika Anton (Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium), Argo Koppa (Carmen Grupp), Enna Kallasvee (Haapsalu Kutsehariduskeskus), Helle Gern (EAS Turismiarenduskeskus), Indrek Kivisalu (Foodstudio OÜ), Kairi Luur (Estravel AS), Krista Tuulik (AS Tallink Grupp), Külli All (Haridus- ja Teadusministeerium), Maarika Liivamägi (Eesti Hotellide ja Restoranide Liit), Margit Kikas (Eesti Baarmenide Assotsiatsioon), Mariann Lugus (Eesti Turismifirmade Liit), Monika Sooneste ( Eesti Giidide Liit), Reeda Tuula (Tallinna Ülikool), Rudolf Visnapuu (Eesti Peakokkade Ühendus), Sirje Rekkor (Eesti Turismihariduse Liit), Tiina Ardel (Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool), Tiina Viin (TÜ Pärnu Kolledž), Ülle Parbo (SA Innove).